Stoelyoga: ontspanning voor iedereen

In september zal de Ontspanpraktijk beginnen met stoelyoga, op dinsdag 3 september is er een workshop, op 10, 17 en 24 september is er een introductiecursus. Daarna zal stoelyoga in het rooster worden opgenomen.

Wat is Stoelyoga?

Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft je er niet speciaal voor te kleden. Een stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Wij hebben speciale stabiele stoelen in de praktijk. Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie.

De les

Een yogales is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en leer je creatief om te gaan met eventuele beperkingen. Ontspannen en genieten staan voorop. Belangrijk om te onthouden, al zijn de bewegingen nog zo klein, je lichamelijke en geestelijke gezondheid zal vooruit gaan bij regelmatige beoefening.

Ouderen

Stoelyoga is uitermate geschikt voor ouderen. De lessen zijn er op gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken. U leert spanningen los te laten en uw concentratie en motoriek te verbeteren. En dat allemaal binnen de grenzen van uw eigen beperkingen. Ook al is stoelyoga de zachtste vorm van yoga, de oefeningen hebben zeker een positieve invloed op uw lichaam.

Workshop: € 10,- Introductiecursus: € 20 voor 3 lessen (pin aanwezig)

Opgeven kan gemakkelijk via Aanmelden en Reserveren. Meld je aan, ga naar reserveren en boek de workshop in het reserverings-programma.