Stoelyoga: ontspanning voor iedereen

In april zal de Ontspanpraktijk beginnen met stoelyoga, op 3, 10 en 17 april is er een introductiecursus. Daarna zal stoelyoga in het rooster worden opgenomen.

Wat is Stoelyoga?

Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft je er niet speciaal voor om te kleden. Een stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Dat kan op een officiële yogastoel, bureaustoel, leunstoel, vliegtuigstoel of rolstoel, het maakt niet uit! Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie.

Een yogales is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en leer je creatief om te gaan met eventuele beperkingen. Ontspannen en genieten staan voorop en belangrijk om te onthouden, al zijn de bewegingen nog zo klein, je lichamelijke en geestelijke gezondheid zal vooruit gaan bij regelmatige beoefening.

Bij staande oefeningen gebruikt u de stoel als ondersteuning. Omdat we gebruik maken van eenvoudige oefeningen kan iedereen deze bewegingsvorm doen. Het is uitermate geschikt voor ouderen. De lessen zijn er op gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken. U leert spanningen los te laten en uw concentratie en motoriek te verbeteren. En dat allemaal binnen de grenzen van uw eigen beperkingen. Ook al is stoelyoga de zachtste vorm van yoga, de oefeningen hebben zeker een positieve invloed op uw lichaam